Vrijeme je za pripremu terasa za ljeto s najnovijim dekorativnim idejama i trendovima!

Nakon što smo se do sada bavili renoviranjem kupaonica te kako provesti renoviranje kupaonica, s dolaskom ljepših dana sada odlučili smo se provesti Vas kroz to kako odabrati pločice za uređenje Vaše terase.

Crasi antracit
Crasi Antracite 60×120

Format pločica

Podne pločice možete pronaći u više standardnih dimenzija, primjerice 33×33, 45×45, 30×60, 60×60 i 60×120. Za sve prostore većih dimenzija, a tako i terase, preporuke je postavljanje pločica većeg formata kako bi se postigao dojam prostranosti. U tom slučaju bitno je izabrati laserski rezane pločice, odgovarajuću nijansu fug mase te postaviti pločice sa što manjom debljinom fuge. Osim navedenih prednosti, pločice velikog formata danas su IN.

Za manje prostorije koristite pločice manjih formata kao što su 33×33, 45×45 ili 30×60.

Protukliznost pločica

Za klasifikaciju protukliznosti keramičkih i gres porculanskih pločica koristi se slovo „R“ i vrijednost, primjerice R9, R10, R11, R12 ili R13. Veća vrijednost predstavlja i veću hrapavost pločica. 

Natkrivena terasa ne predstavlja toliki „problem“ zato što se mogu postaviti pločice s nižim koeficijentom protukliznosti.
Terase koje su konstantno izložene vremenskim neprilikama predstavljaju svojevrsni „problem“ i u tom slučaju savjetujemo da se odlučite za pločice protukliznosti R10 ili R11. Svakako bi Vas upozorili da na terase ne postavljate pločice visokog sjaja koje imaju niži koeficijent protukliznosti jer predstavljaju opasnost u doticaju s vanjskim uvjetima. Primjerice, dovoljan je tanki sloj prašine da one budu nesigurne za hodanje.

Osim što je koeficijent protukliznosti bitan radi Vaše sigurnosti, na umu trebati imati i održavanje pločice jer je hrapavije pločice ipak teže održavati.

Volite li moderno ili klasično?

Moderno – naša preporuka je serija Ceppo di Gres, pločica neobičnog dizajna koja prostor čini modernim, a opet atraktivnim i elegantnim. Imitacija kamena uz imitaciju drveta najpopularniji je dizajn koji se može poistovjetiti s prirodom, zemljanim bojama i zemljanim efektom. Takva pločica Vašoj terasi daje prirodan look. Pločice imitacije kamena najzahvalnije su za održavanje zbog manje vidljivosti prljavštine i prašine.

Ceppo di Gress white i grey
Ceppo di Gres Grey 60×60

Klasično – neutralno i svevremenski s čim ne možete pogriješiti. Neka Vaša terasu ostavlja dojam topline i opuštajuće elegancije.  Klasične pločice prekrivene su glazurom koja može biti sjajna ili mat.

Tibet beige
Tibet beige 30×60

Jedan od bitnih elemenata za uređenje terasa svakako je odabir pločica kako bi Vaša terasa postala oaza mira! Terasa je prostor na kojem možete pročitati omiljenu knjigu, opustiti se na svježem zraku ili provesti ugodno druženje s Vama bliskim ljudima.

Ako ste u nedoumici posjetite NPS PROJEKT i naš tim će Vam svako pomoći pri odabiru pločica kako bi Vaša terasa ovog ljeta zablistala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)